Over Tezauro

[tezaur {o} is Roemeens voor schat (ook: comoară, giuvaer, odor, tezaur)]

Eng: treasure {noun}

“Van alle wijngebieden rond de Zwarte Zee en in de Balkan, is Roemenië het land met het grootste potentieel”, aldus Hugh Johnson in zijn befaamde ‘wijnatlas’.

Momenteel is Roemenië één van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. Ruim een miljoen mensen zijn op één of andere manier werkzaam in de wijnbouw.

De toegenomen kennis en het groeiend aantal gepassioneerde lokale wijnbouwers, de aanwending van nieuwe technologieën (via Europese subsidies en buitenlandse investeringen) en de samenwerking met buitenlandse wijnhuizen & gerenommeerde wijnmakers, heeft ervoor gezorgd dat Roemeense wijn thuishoort in het kwaliteitssegment. Zelfs de internationale wijnpers is lovend over de kwaliteit van de wijnen die de laatste jaren worden geproduceerd in Roemenië.

Reeds meer dan 15 jaar ben ik heel regelmatig voor mijn job als zelfstandig Transport & Logistiek Coördinator in Roemenië. Als gepassioneerde wijnliefhebber heb ik dan ook het geluk gehad om de ontwikkelingen van dit land en zijn wijn van op de eerste rij te kunnen volgen.

Roemenië beschikt over heel wat eigen druivenrassen – vaak met intrigerende namen (bv. Feteasca Alba (witte maagd)) – die in combinatie met de ons gekende klassieke druiven voor aangename verrassingen zorgen.

Via deze website heb ik dan ook geprobeerd om een ‘ontdekkingsreis voor wijnliefhebbers ’ te maken, weg van de klassieke Chardonnay en andere Merlots.

Ik ben overtuigd dat u - in onze ‘TEZAUR’ aan verrassende, vernieuwende, maar toch authentieke, lekkere én betaalbare wijnen – uw juweeltje zal ontdekken.

Enjoy your trip !

Hans Luca

Nijverheidslaan 19 
8880 LEDEGEM

BE0428.763.655
RPR Oostende

www.tezauro.be | Hans@tezauro.be | mobile +32 (0) 473/119006

Trustpilot