Apriori – Bulgari winery (Moldavië)

Apriori - Bulgari Winery werd in 1870 opgericht door Bulgaarse immigranten. Dit wijnhuis ligt in het dorpje Tvarditsa, in het zuiden van Moldavië, waar er veel etnische Bulgaren leven.



Dit wijnhuis beschikt over ongeveer 600 ha wijnranken waar er hoofdzakelijk mousserende wijnen gemaakt worden van o.a. Glera, Chardonnay, Pinot Blanc, Muscat, Aligoté, Sauvignon Blanc.

Dankzij de samenwerking met een Italiaanse oenoloog, en het gebruik van de nieuwste  technologie (Velor, Seital & Padovan), hebben ze een zeer geslaagde lijn van mousserende wijnen op de markt gebracht.

De productiecapaciteit kan gaan tot 1 miljoen flessen per maand. De bottelingsmachine (Krones) kan tot 6000 flessen per uur produceren.

 

                               

In ons gamma hebben wij gekozen voor de Aprisecco.
Dit is een witte, droge, mousserende wijn (brut) gemaakt van de Glera druif, volgens de charmat methode, ook wel metodo Italiano genoemd.

Deze methode is de beste om de fruitige kenmerken van de druif tot zijn recht te laten komen. De 2de gisting duurt tussen 1-6 maand onder druk op grote inox tanks.